De directe omgeving: Het Groene Hart

Naast de stad zelf is er vanuit Schoonhoven een groot aantal andere plaatsen te bezoeken. Zo ligt Gouda op slechts vijftien kilometer afstand. Een fietstocht naar Gouda langs het riviertje de Vlist voert door een prachtig polderlandschap, langs de dorpjes Vlist en Haastrecht. Ook kanoën op de Vlist is mogelijk, evenals uitgebreide wandeltochten over de verkeersluwe wegen. Onderweg naar Gouda treft u enkele kaasboerderijen waar u de echte Goudse boerenkaas kunt kopen of kunt genieten van een heerlijk ijsje.
Kanoën in de Vlist Groene HartBoerenkaas in de Vlist Groene HartFietsen in Groene Hart - Schoonhoven
Eenmaal in Gouda kunt u de kaaswaag bezoeken, gezellig winkelen of de zaterdagse markt bezoeken. Op de Markt bevindt zich ook het stadhuis. Dit prachtige gebouw in Gotische stijl is een van de meest markante bezienswaardigheden van Gouda. Uiteraard is ook een bezoek aan de Sint-Jan van harte aan te raden; de gebrandschilderde ramen uit de 16e eeuw zijn (zeker op een zonnige dag) zeer indrukwekkend.

Naast Gouda zijn ook Bergambacht, Lekkerkerk, Dordrecht en Gorinchem makkelijk vanuit Schoonhoven te bezoeken - Hollandse stadjes bij uitstek. Ook lopen er veel prachtige fiets- en wandelroutes door de directe omgeving. Vergeet hierbij natuurlijk de prachtige rivier de Lek niet, die vooral richting Vianen enkele zeer spectaculaire uitzichten biedt!

Voor meer informatie: