à la Carte

KOUDE VOORGERECHTEN € 12,50
COQUILLES
rauw gemarineerd met limoensap, rode peper, koriander, olijfolie en rock chives
 
TIJGERGARNALEN
met geplisseerde tomaat, tzaziki en komkommer
 
SCHOTSE ZALM
koud gerookt met venkel-dille salade, mierikswortel en lauwwarme kreeftendressing
 
CARPACCIO
Van ossenhaas met rucola, pijnboompitten, oude Stolwijker en truffelmayonaise
 
PARMAHAM
met moussaise van aubergine, mosterd cress en geschaafde Pecorino
 
EENDENBORST
licht gerookt op salade van roodlof, appel, zure room en pecannoten
 
VEGETARISCH
tomaat “steak tartare” met Taggiasche olijven, kwartel ei, tuinkers en oude Stolwijker
 
KIBBELING
in bierbeslag met piccalilly mayonaise en groene salade
 
KALFSWANG
gesmoord in jus van Madeira met Pied de Mouton
 
SOEPEN € 7,00
RUNDERBOUILLON rijk gevuld met kip en groenten
 
KASTANJECHAMPIGNONSOEP (veg.)
van in de oven geroosterde biologische tomaten met verse tuinkruiden
 
BISQUE D’HOMARD licht gebonden kreeftensoep met room en cognac (+ 2,50)
HOOFDGERECHTEN € 22,50
NOORDZEETONG
Gebakken, met hutspot en remouladesaus
(+14,00)
KABELJAUWFILET
gebakken en met Parmaham omwikkeld, ansjovis, saus van Noilly-prat, gerookte knoflook en kappertjes
 
STOOFPALING
“in ’t groen” met verse tuinkruiden en krokante aardappelstaafjes
 
ZEEDUIVEL
gebakken en met Parmaham omwikkeld, ansjovis, saus van Noilly-prat, gerookte knoflook en kappertjes
 
TOURNEDOS
gebakken op gebraiseerde andijvie met aardappel-kerrie rösti en peper-portsaus
(+5,00)
KALFSSCHENKEL
langzaam gegaard in knoflook-kruidenjus met gegratineerde tomaat en gremolata
 
LAMSBIEFSTUK
‘uit de omliggende waarden”, rosé gebraden met gekarameliseerde witlof
en romige tuinkruidensaus
 
TAMME EENDENBORST
krokant gebakken met rode kool, pofaardappel en veenbessen-balsamicojus
 
HOOFDGERECHTEN VEGETARISCH € 19,50
SPINAZIE SOUFFLE
van bladerdeeg met feta, pijnboompitten en auberginecrème
 
CLAFOUTIS
hartige taart van bospaddestoelen met room en verse truffel
 

Bovenstaande hoofdgerechten worden geserveerd met gemengde salade, frites en mayonaise.
Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel.
DESSERTS € 7,00
TIRAMISU
Huisgemaakt en geserveerd in weckpotje
 
DAME BLANCHE
Boerenvanille roomijs met warme saus van pure chocolade, slagroom en amandelen
 
KERSENPARFAIT
Met kirsch en Oreo crunch
 
CRÈME BRÛLÈE
Traditioneel van vanille met gebrande rietsuiker
 
TARTE TATIN
Van appel met Calvados, stroop en speculaas ijs
 
WAARDSE KAAS
Blauwe weidegeit, Oude Stolwijkse Boer Bram, Petit Doruvael met appelstroop en vijgenbrood
(+€ 2,50)
Onze desserts worden gemaakt met ambachtelijk ijs van IJsboerderij Luciano uit Lopik
Wildmenu € 41,50 p.p.

(4-gangen keuze menu, deze gerechten zijn ook afzonderlijk te bestellen)


Carpaccio van hert met vijgenjam, rucola, pistache en Oude Stolwijker (€12,50)
of
Salade van gepekelde en gerookte fazant met paddenstoelen,
truffelmayonaise en schorsenerenchips (€12,50)
***
Licht gebonden soep van kastanjechampignons
***
Gebraden hertenfilet met rode kool, stoofpeer en veenbessen/balsamicojus (€26,00)
of
Gestoofde hazenbout met romige saus van bospaddenstoelen en wintergarnituur (€23,00)
***
Dessert van herfstlekkernijen (€7,00)

 
Menu voor 2 € 41,50 p.p.

(voor min. 2 pers.)


Proeverij van diverse vis- en vleeslekkernijen
***
Chateaubriand met een aan tafel geflambeerde Stroganoffsaus
***
Desseet voor twéé